Soluţia INEDITĂ a unui fost membru al trupelor de elită SEAL pentru a scăpa de Kim Jong Un

0
152

Un fost membru al fortelor navale americane de elita SEAL a venit cu o solutie inedita pentru a scapa de dictatorul Kim care terorizeaza Coreea de Nord si pune pe jar intreaga lume, scrie realitatea.net.

Intrebat pe Twitter cum ar rezolva situatia creata de cel mai inchis regim al lumii, Jocko Willink, care acum este colaborator ocazional al Business Insider, a dat un raspuns neasteptat despre care un expert a spus ca ar putea chiar sa functioneze.

Propunerea fostului membru al fortelor navale americane nu implica atacuri in cadrul vreunei operatiuni speciale secrete sau miscari militare de vreun fel, ci parasutarea de telefoane iPhone, scrie The Independent.

„Aruncati 25 de milioane de iPhone-uri si puneti satelitii asupra lor cu wi-fi gratuit”, a scris pe Twitter Willink.

In timp ce propunerea in sine este fantasmagorica si putin plauzibila, Yun Sun, un expert pe Coreea de Nord de la Stimson Center, a spus ca aceasta idee ar putea functiona, scrie Ziare.com.

„Kim Jong Un intelege ca, de indata ce societatea se deschide si poporul nord-coreean intelege ce rateaza, regimul lui Kim este nesustenabil si va fi rasturnat”, a spus Sun.

Din acest motiv, guvernul de la Phenian s-ar opune puternic oricaror masuri care pune in practica sugestia lui Willink.

Sun a amintit momentul in care Coreea de Sud a trimis baloane cu pamflete si DVD-uri in Coreea de Nord, iar regimul lui Kim a raspuns militar, simtind fragilitatea guvernului sau fata de cele ale democratiilor liberale prospere.

Din acest motiv, Coreea de Nord ar refuza si telefoane iPhone gratuite pentru intreaga populatie de circa 25,2 milioane de locuitori.