Sondaj: Circa 60% dintre ruși vor schimbări radicale în țară

0
105

Ponderea rușilor care vor schimbări radicale în țară a crescut în ultimii doi ani de la 42% la 59%, potrivit unui studiu comun realizat de Carnegie Center și Levada Center și publicat de Vedomosti, scrie paginaderusia.ro.

Circa 53% dintre respondenți considera ca astfel de reforme sunt posibile numai dacă există o schimbare radicală a sistemului politic. 34% accepta schimbari, dar sa se mențina sistemul actual de putere. De la 25% la 16% a scazut procentul rușilor care cred că președintele Vladimir Putin este capabil să ofere un plan atractiv pentru transformărea țării.

Cererea de schimbari se referă în primul rând la sfera socio-economică. Astfel, 24 la sută dintre ruși cer creșteri salariale și a nivelului de trai, 13 la sută – o schimbare a guvernului și a președintelui. Oamenii vor o redistribuire a veniturilor tarii mai echitabila și sunt nemulțumiți de fenomenul corupției care a atins un nivel maxim, notează autorii studiului.

Cu toate acestea, doar 9 la sută dintre ruși vorbesc despre alegeri corecte ca prioritate a politicii de stat și numai 8 la sută cer independența instanțelor de judecata.