SONDAJ DE OPINIE: PSRM, în scădere, iar PAS și PD acumulează un scor aproape egal

1
206

Patru partide ar intra în legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, la comanda unui ONG de pe lângă CSI. Este vorba de PSRM, PAS, PD și PPDA, deschide.md.

Dacă duminica viitoare ar avea alegerile parlamentare, 18% sau aproximativ fiecare a cincea persoană intervievată nu ar ști cu cine să voteze, alte 4% nu vor participa la vot.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, pentru ce partid ați vota? (Din totalul respondenților)

PSRM – 36,6%

PAS – 11,9

PD – 11,2%

PPDA – 10,6

PCRM – 2,1%

PN – 1,6%

PARTIDUL SOR – 1,2%

Alt partid – 2,1%

Pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova sunt gata să voteze 36,6% dintre persoanele intervievate, pentru Partidul „Acţiune şi Solidaritate”– 11,9%, pentru Partidul Democrat din Moldova – 11,2%, pentru Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” – 10,6%, pentru Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 2,1%, pentru „Partidul Nostru” – 1,6%, pentru Partidul Şor – 1,2%, pentru un alt partid / candidat independent – 2,1%.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, la comandă Filialei din Chsşinau a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare CSI.

Studiul a fost efectuat în perioada 1 – 12 septembrie, pe un eșantion național de 1191 de persoane din 77 de localități. Sondajul are o marja de eroare de 3 la sută.

Ultimul sondaj al Demografilor, realizat acum doua luni si prezentat pe 11 iulie, arăta că PSRM avea 49,7 %, PPDA – 15,9%, PD – 13,5 %, PAS – 11,1 %

Sursa: Protv.md și deschide.md

1 COMENTARIU

  1. Am mai vazut sondaje de asa gen, ajunge atita sa prostiti oamenii, va veni data stabilita si vedem cine si cit acumuleaza, nu faceti promovare de acuma a unor partide.

Comments are closed.