Sondaj: PSRM conduce în preferințele electoratului înainte de alegerile locale din 20 octombrie

0
82

Candidatul PSRM Ion Ceban conduce în preferințele electoratului înainte de alegerile pentru Primăria Chișinăului din 20 octombrie. Potrivit unui sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor citat de presa din Republica Moldova, Ceban este cotat cu 38 la sută, urmat de condidatul Blocului Acum Andrei Năstase, cu 25 de procente, de Octavian Țîcu, susținut de Partidul Unității Naționale, cu 5.6 la sută, și de Dorin Chirtoacă de la Partidul Liberal, cu 3,9 la sută, notează Europa Liberă.

Partidul Socialiștilor ar obține cele mai multe voturi și în Consiliul municipal – 30%, Blocul Acum – 23 la sută, Partidul Liberal – peste 7%.

La nivel național, PSRM ar fi votat de 30% dintre cei care au răspuns sondajului, Blocul Acum – 23%, Partidul Democrat – 7,6%, urmat de formațiunea Partidul Nostru – 4,5 procente și de Partidul Comuniștilor, cu 2,9 la sută.

Cercetarea sociologică a fost realizată între 27 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1195 de respondenți la nivel național și 1187 în municipiul Chișinău.