Soros contraatacă. Răspunsul dur al miliardardului după toate atacurile la adresa sa

0
82

Fundaţia Open Society a multimiliardardului George Soros a depus luni o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care acuză Guvernul Orban că împiedică activităţile sale umanitare în Ungaria, scrie realitatea.net.

Această plângere a fost depusă ca urmare a adoptării legii „Stop Soros“, care prevede o taxă de 25% pentru ONG-urile implicate în ajutorarea imigranţilor şi pedepse de până la un an de închisoare pentru acordarea de asistenţă în vederea intrării ilegale în Ungaria.

Open Society, care finanţează numeroase organizaţii în Ungaria şi în lume, denunţă această lege, apreciind că este contrară convenţiilor europene privind libertăţile de exprimare şi de asociere, scrie Adevarul.ro.

Fost bursier din fondurile lui Soros, Viktor Orban şi-a înteţit în ultimii ani atacurile împotriva acestui multimiardar evreo-american născut acum 88 de ani la Budapesta. Conservator convins, Orban îl acuză pe George Soros că vrea să invadeze Ungaria cu imigranţi şi să-i distrugă tradiţiile.