Sportul, o cale de consolidare a societăţii moldovenesti

0
257

Republica Moldova este o ţara mică, dar cu probleme mari. De la independenţă încoace, societatea moldovenească a fost sortita sa fie dezbinată pe varii criterii politice, culturale, etnice, lingvistice etc. Dar iată ca o mână de tineri ambițioşi au spart aceste stereotipuri.

În data de 12 mai curent, la iniţiativa absolvenţilor liceului teoretic din satul Alexandru Ion Cuza, a fost organizată o competiţie amicală între echipe de fotbal din Chișinău, Comrat, Cahul, inclusiv din satul Alexandru Ioan Cuza.

IMG-b135ab569b1644918d128f4ecfaffad7-V

La acest frumos eveniment şi-au testat forţele şi juniorii din localitățile nominalizate. Norocul a fost de partea celor mai buni jucători, care s-au dovedit a fi absolvenţii liceului teoretic Alexandru Ioan Cuza din satul cu aceeaşi denumire.

Indiferent de poziția civică sau politică, apartenenţa socială sau lingvistică, evenimentul şi-a atins scopul de a genera doar dispoziție bună și satisfacţie morală. Competiţia reprezintă un exemplu bun de urmat pentru toţi, de a elimina orice barieră şi divizare socială, întru consoludarea ţării noastre.