Stau în casă cu bunicul mort de 12 ani! Copiii au fost mințiți că bărbatul doarme

0
211

Locuitorii unui sat din Indonezia păstrează o tradiție bizară, unică în lume. Aceștia își țin rudele moarte în casă și se comportă cu ele ca și cum acestea ar fi în viață. Comunitatea Toraja locuiește pe o insulă din sudului Sulawesi, scrie click.ro.

Cei care fac parte din comunitatea Toraja nu consideră că rudele moarte sunt cu adevărat plecate din lumea celor vii până la înmormântare – care poate avea loc mult după ce acestea au decedat, potrivit tabloidului britanic The Sun. Cadavrele sunt păstrate intacte cu ajutorul formolului, substanța se găsește în casa fiecărei familii de pe această insulă.

Oamenii se comportă cu rudele moarte ca și cum acestea ar fi încă vii. Le cumpără haine, le aduc mâncare, băutură și țigări de două ori pe zi. BBC a vizitat o astfel de familie, care are „grijă” de bunicul mort de 12 ani. Atunci când cineva vine în vizită, Mamak Lisa le spune că tatăl ei este încă bolnav, deși bărbatul a murit în urmă cu mulți ani.

Mamak vorbește cu el ca și cum ar fi în viață: „Tată, uite, ai vizitatori! Sper că nu te superi”. Atunci când copiii ei intră în camera bunicului lor mort și o întreabă pe Mamak Lisa de ce bărbatul „doarme” în continuu, ea nu le spune adevărul.