Strigător la cer! Primăria Bălți a cheltuit circa 4 000 de lei pentru PRINDEREA unui maidanez

0
110

Primăria municipiului Bălți, condusă de Nicolae Grigorișin, ar cheltui sume colosale pentru prinderea, transportarea și sterilizarea câinilor maidanezi. Potrivit unei investigații, pentru fiecare maidanez prins și transportat pentru a fi sterilizat municipalitatea cheltuiește în jur de patru mii de lei, scrie ziarulnational.md.

Potrivit sursei citate, doar în luna februarie 2018 au fost cheltuite 27 284 de lei pentru transportarea a 24 de câini găsiți morți pe străzile orașului. „Iese că pentru transportarea fiecărui câine s-au cheltuit peste 1 000 de lei. Cu alte cuvinte, mai ieftin ar fi costat ca aceștia să fie transportați cu taxiul. Vedem că este pusă în aplicare o schemă ideală de a spăla banii”, scriu cei de la gzt.md.

Autorul investigației a examinat cât au cheltuit serviciile comunale de la Bălți în luna iunie 2018 pentru prinderea a doi câini: „În luna iunie au fost prinși doi câini, iar acești doi maidanezi au costat bugetul municipal 7 574 de lei. E vorba de 3 787 de lei doar pentru transportarea patrupezilor”.

Sterilizarea patrupezilor e un capitol aparte, iar pentru efectuarea acestei proceduri sunt alocați bani suplimentari din bugetul municipal. „Pentru sterilizare a 180 de câini s-au cheltuit 550 000 de lei în anul 2017. Astfel, pentru fiecare câine s-au alocat peste 3 000 de lei”, mai arată sursa citată.

Continuarea AICI.

2 3 4 5 6