STUDIU: Peste 31.000 de femei din cadrul Statului Islamic sunt însărcinate

0
537
Syrian refugees walk on a railway track toward a makeshift camp for asylum seekers in Roszke, southern Hungary, Thursday, Sept. 10, 2015. Leaders of the United Nations refugee agency warned Tuesday that Hungary faces a bigger wave of 42,000 asylum seekers in the next 10 days and will need international help to provide shelter on its border, where newcomers already are complaining bitterly about being left to sleep in frigid fields. (AP Photo/Muhammed Muheisen)

Peste 31.000 de femei din cadrul ISIS sunt însărcinate, iar ele vor aduce pe lume noua generație de teroriști, potrivit unui studiu numit „Children of Islamic State”.

Cercetarea a avut în vedere și modul în care Statul Islamic recrutează copiii și îi îndoctrinează, atât acasă, cât și la școală, scrie b1.ro.

Potrivit studiului, aprobat de ONU, Statul Islamic vede copiii ca niște luptători mai bun decât ei însăși pentru că sunt îndoctrinați chiar de la naștere.

De exemplu, una dintre modalitățile pentru a încuraja brutalitatea este de a pune copiii să joace fotbal cu capetele decapitate.

Totodată, băieții învață dintr-un programă extrem de rigidă și trebuie să memoreze diverse versete ale Coranului.

Pe de altă parte, fetele sunt cunoscute drept „perlele Califatului”. Sunt ascunse, limitate la domiciliu și învățate să îi îngrijească pe soți.

Un cercetător a precizat că femeile gravide „sunt un semn al unei pregătiri intense pentru ca acești copii să crească cu o îndoctrinare religioasă, teologică și națională”.

Din august 2015, până în februarie 2016 au existat 254 de cazuri de copii folosiți în propaganda ISIS.