SURPRIZA pe care Guvernul o pregătește pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu

0
101

Guvernul României va discuta, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre privind schimbarea regimului juridic al unui imobil şi pentru atribuirea destinaţiei acestuia ca reşedinţă pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român, informează Executivul într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse guvernamentale, proiectul de HG îl vizează pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Acesta ar putea primi un apartament în imobilul în care deja locuieşte, pentru a-l amenaja ca birou de lucru, au precizat sursele citate.

În luna august, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Executiv, s-a stabilit că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi: ”folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă”; „folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă”.

Sursă: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ