Tiraspolul anunță că a finalizat ancheta în dosarul ce-i vizează pe un fost „prim-ministru” și trei „ex-miniștri”

0
132

Comitetul de anchetă de la Tiraspol anunță că a finalizat investigarea în cadrul dosarului penal deschis pe numele unui fost „premier” și a trei foști „miniștri”, notează Radio Chişinău.

Asflel, este vorba așa-numitul fost premier Tatiana Turanskaia şi „miniştrii” Oxana Bulanova, Maia Parnas şi Elena Ghirjul, care sunt acuzați că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, cauzând prejudicii în proporții deosebit de mari. Aceștia au fost puși sub învinuire, fiind luată decizia de a fi arestați. Menționăm că cele patru persoane sunt anunțate în căutare. Comitetul de anchetă susține că a acumulat destule probe în privința celor patru învinuiți și a transmis materialele intanței de judecată.

Menționăm că dosarul se referă la reţinerea a 30% din pensii şi salariile bugetarilor din regiune, operată în anul 2015. Decizia de a reţine până la 30% din pensii şi salariile angajaţilor din sfera bugetară a fost luată de autorităţile nerecunoscutei republici moldoveneşti nistrene în anul 2015, pentru a acoperi o profundă criză financiară în regiunea din stânga Nistrului.

Sentinţa poate fi anunţată şi în lipsa celor patru persoane.