Tiraspolul ATACĂ FRONTAL: Unica soluție a conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Trasnistriei

0
288

Unica soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Trasnistriei, însă autoritățile de la Chișinău nut sunt pregătite moral pentru un asemenea pas, consideră liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

După cum transmite agenția oficială de la Tiraspol, novostipmr.com, citată de Radio Chișinău, șeful administrației separatiste a făcut această afirmație în cadrul colegiului așa-zisului ”minister de externe” al nerecunoscutei ”republici moldovenești nistrene”.

Vadim Krasnoselski susține că diferendul transnistrean nu poate fi soluționat prin reintegrare sau prin federalizare, din cauza disensiunilor de ordin geopolitic existente în regiune de ”secole” și a confruntării dintre lumea occidentală și cea rusă.

Liderul de la Tiraspol este convins că politicienii de la Chișinău înțeleg cum s-ar putea de soluționat conflictul pe cale politică, dar ei nu sunt gata din punct de vedere moral să facă acest lucru, având în vedere ciclurile electorale neîncetate din R. Moldova.