TOP realizat de portalul Tribuna: Vlad Plahotniuc este cel ai influent politician din anii de independenţă

2
158

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este lider în topul celor mai influenţi politicieni din anii de independenţă ai Republicii Moldova, realizat de portalul Tribuna.

”Cu siguranţă, liderul PDM are concentrată în mâinile sale atâta putere, cât nu a avut niciodată nici un politician din Moldova. El şi-a crescut constant influenţa şi controlul asupra puterii începând cu anul 2009”, se spune, între altele, în scurta caracterizare a politicianului, făcută de redacția portalului sus-numit, scrie hotnews.md.

În topul realizat de Tribuna mai figurează liderul PCRM, Vladimir Voronin. Acesta și-a exercitat influența între anii 2001-2009, atunci când a deținut funcția de șef al statului.

Urmează în clasament foștii președinți ai Moldovei, Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Mircea Snegur a fost primul președinte al țării și a avut o mare putere de decizie în primii ani de independență.

În top mai figurează fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, fostul premier al guvernării agrariene, Andrei Sangheli, fostul premier Ion Sturza, succesorul acestuia la șefia guvernului, Dumitru Braghiș, și fostul vicepremier și vicepreședinte al Parlamentului, Nicolae Andronic.

2 COMENTARII

  1. Cifrele de creștere a economiei nu mint. Important ca aceasta influență și pe viitor să se arate prin lucruri făcute pentru țară

  2. Datorita lui , tara a uitat ce inseamna criza si saracie , iar economia tarii a crescut brusc! Datele si cifrele nu pot minti!

Comments are closed.