TRANŞANT: Politicienii britanici compară Mondialul lui Putin cu Olimpiada lui Hitler și cer boicotarea

0
162

Boris Johnson, ministrul de Externe britanic, a sugerat că naționala Angliei ar putea refuza Campionatul Mondial, organizat de Rusia, dacă se dovedește implicarea Moscovei în tentativa de asasinat a fostului spion rus, Serghei Skripal, mai mulți politicieni britanici cerând apoi boicotarea turneului final.

Gazeta Sporturilor scrie că în același timp, Chris Bryant, fost ministru laburist, compară Mondialul lui Putin cu Olimpiada lui Hitler. „În primul rând, turneul nu ar fi trebuit oferit Rusiei. Putin adoră să folosească aceste momente pentru a glorifica Rusia, ca o propagandă, și o va face întotdeauna. Va fi ca și cum am revedea Olimpiada din 1936″, a declarat Chrys Bryant, citat de Radio Chişinău.

Primul care a anunțat că nu va merge la Campionatul Mondial din Rusia, după tentativa de asasinat asupra fostului spion Serghei Skripal, a fost prințul William. Președinte onorific al federației de fotbal, William a însoțit mereu selecționata la marile întreceri.

FIFA urmărește cu atenție evenimentele din Anglia, iar membrii Guvernului britanic știu că nu pot cere oficial Federației Engleze de Fotbal (FA) să refuze Mondialul rus, deoarece ar fi o implicare a politicului în sport, iar FIFA ar pedepsi imediat naționala lui Southgate.

Totuși, potrivit Daily Mail, politicienii vor face presiune, încercând să convingă FA să retragă selecționata de la turneul final.