Transnistrenii cu cetățenie rusă sunt somați să vină, pentru a-l alege pe Putin

0
374

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut transnistrenilor care dețin cetățenia rusă să se prezinte în mod obligatoriu la urnele de vot pe data de 18 martie, când se vor desfășura alegeri pentru funcția de președinte al Rusiei.

Într-o adresare publică, difuzată de agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”,Krasnoselski spune că participarea la vot a locuitorilor regiunii transnistrene cu cetățenie rusă „nu este doar un privilegiu și un drept universal, ci și o datorie civică”, notează Radio Chișinău.

Viitorul Rusiei depinde de voturile noastre, afirmă Krasnoselski.

Anterior, autoritățile de la Tiraspol au declarat că în regiunea separatistă transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, cu două secții mai multe față de alegerile pentru Duma de Stat din 2016. O dispoziție semnată de Krasnoselski menționa că autoritățile separatiste urmează să acorde toată susținerea Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea scrutinului pe teritoriul transnistrean.