Tratamentul REVOLUŢIONAR care repară şi regenerează dinţii, fără durere

0
240

Noul tratament inovator, descris mai jos, ar putea trata problemele dentare, eliminând durerea provocată de plombe, scrie realitatea.net.

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham şi de la Institutul Wyss din cadrul Universităţii de la Harvard au dezvoltat un sistem terapeutic sintetic care utilizează biomateriale pentru vindecarea problemelor dentare. Ele permit celulelor stem native din interiorul dintelui să repare şi să regenereze dentina, a notat descopera.ro.

Un cunoscut doctor de la „Marie Curie Research”, din cadrul Universităţii din Nottingham, a declarat: „Plombele dentare existente sunt toxice pentru celule, deci sunt incompatibile cu ţesutul din interiorul dintelui. În cazul problemelor gingivale, extracţia de canal este o practică utilizată pentru îndepărtarea ţesutului infectat”.

„Am proiectat un material bio-sintetic care poate fi utilizat similar cu plombele dentare, dar pot fi aplicate în contact direct cu gingia, pentru a stimula celulele native să repare şi să regenereze ţesutul şi dentina”, a adăugat el.