TREND POZITIV: UE rămâne destinația principală a produselor agricole din Republica Moldova

0
223

Uniunea Europeană rămâne destinația principală a produselor agricole din Republica Moldova, după volumul de bani proveniți din exporturi, pe când Federația Rusă este lider la categoria pieței de desfacere din punct de vedere cantitativ, arată datele Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Secretarul de Stat, Iurie Ușurelu, a subliniat că deși cerințele referitoare la calitate sunt mai drastice în Uniunea Europeană, această piață este mai atractivă și cu mai multe perspective pentru producătorii moldoveni.

„Practic, Uniunea Europeană rămâne lider în exportul producției agricole ca și volum de bani. Federația Rusă rămâne până în prezent ca și piață de desfacere cantitativă. Mai ales vorbim de cantitatea de mere, rămâne una dintre cele mai mari piețe, cu toate că avem și unele neînțelegeri”, a declarat Iurie Ușurelu, citat de Radio Chișinău.

Datele Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului mai arată că anul agricol 2016-2017 a fost unul mai productiv decât cel precedent, deși au fost înregistrate perioade de secetă și zăpadă în luna aprilie.