Trump despre anexarea Crimeei: ”S-a întâmplat sub Obama, eu nu aș fi lăsat să se întâmple asta”

0
134
President Donald Trump talks with reporters during a meeting with Irish Prime Minister Leo Varadkar in the Oval Office of the White House, Thursday, March 15, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Președintele Statelor Unite, Donald Trump susține că este nemulțumit de situația cu anexarea Crimeei de către Rusia și că nu știe ce se va întâmpla cu peninsula în viitor. Declaratia a fost facuta de liderul american la o conferință de presă la Bruxelles, scrie paginaderusia.ro.

Trump a fost întrebat dacă recunoaște anexarea Crimeei de către Rusia. „Este o întrebare interesantă, pentru că cu mult timp înainte de preluarea mandatului, președintele Obama a permis acest lucru să se întâmple. Era în timpul mandatul său, nu a mandatului meu“ – a spus Trump.

„Adevărul este că ei au construit un pod în Crimeea, au deschis recent un pod mare, care a început (constructia) cu mult timp inaine. Ei au construit, cred, un port pentru submarine, în esență, cheltuieli de miliarde de dolari … S-a întâmplat în timpul mandatului lui Barack Obama, nu în timpul mandatului Trump. Aș fi permis eu să se întâmple acest lucru, nu, n-aș lăsa să se întâmple, dar el a permis sa se intample“, – a subiniat Trump.

„Ce se va întâmpla cu Crimeea din acest punct de vedere, eu nu pot să spun, dar nu sunt fericit cu situația din Crimeea și din nou, a fost mandatul lui Barack Obama, nu al lui Trump ..,“ – a spus presedintele american.