Tudor Ulianovschi: Implementarea Acordului de Asociere Moldova – UE rămâne o prioritate pentru autoritățile moldovenești

1
143

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care a participat la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, desfășurată la Luxemburg, unde a declarat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE rămâne o prioritate pentru autoritățile moldovenești, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tudor Ulianovschi a avut și o discuție cu Comisarul pentru Negocierile de Extindere și Vecinătate, Johannes Hahn, pe marginea procesului de reforme și cooperării cu UE, notează Radio Chişinău.

„Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe, a declarat Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate, Federica Mogherini.

„Noi aducem nu doar beneficii economice, precum creșterea volumelor de comerț între toate cele șase țări partenere și Uniunea Europeană, ci și consolidăm democrația, drepturile omului și libertățile fundamentale.
Trebuie să continuăm implementarea, pentru ca să continuăm să vedem rezultate bune”, a subliniat Federica Mogherini, potrivit unui comunicat al Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic (PaE) are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană (UE), Statele sale Membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

1 COMENTARIU

  1. Integrarea Europeană rămâne a fi o prioritate pentru Republica Moldova. Și păcat că oamenii nu înțeleg beneficiul și importanța sintagmei de integrare.

Comments are closed.