Uite unde ne mutăm după ce distrugem Terra!

0
164

Descoperire epocală! De zeci de ani, astronomii şi experţii în fizică cuantică au căutat o soluţie pentru salvarea omenirii după ce resursele Pământului se vor fi epuizat, scrie click.ro.

Recent, savanţii de la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie, au descoperit la doar 12 ani lumină de Terra (n.r. peste 180 triliarde de kilometri distanţă), adică „aproape” în termeni astronomici două planete care ar putea susţine viaţa. Ele orbitează în jurul soarelui numit „tau Ceti” şi pot fi văzute cu ochiul liber, într-o seară senină, în emisfera sudică.

Planetele numite „super-Terra” au de peste 3 ori masa Pământului, pot conţine apă la suprafaţă şi temperatura este una similară celei de pe planeta noastră. Chiar dacă zilele de pe planetele „e” şi „f” sunt mai scurte, acest lucru nu ar însemna schimbări majore în structura genetică a coloniştilor pe termen scurt. Cercetătorii avertizează însă că e vorba de planete tinere care încă se confruntă cu bombardamente de comete, asteroizi şi alte corpuri cereşti. Însă, atunci când omul va porni în odiseea spaţială menită să salveze omenirea, tehnologia va putea face faţă unei astfel de provocări epocale.