Ultima oră! Maia Sandu și PLDM au reușit să oprească finanțarea Moldovei de către UE! Motivul nu este actuala guvernare, dar guvernarea din care au făcut ei parte. Vezi decizia UE

1
223

Uniunea Europeană a sistat ajutorul financiar pentru susținerea reformelor în sectorul justiției din cauza modului în care Partidul Liberal Democrat a administrat Ministerul Justiției.

Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, ”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”. Este de menționat că în 2014, Ministerul Justiției era condus de reprezentanți ai PLDM, colegi cu actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, scrie politics.md.

După ședința Guvernului, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a confirmat că finanțarea europeană pentru domeniul pe care îl conduce a fost sistată din cauza problemelor din trecut. ”Uniunea Europeană a anunţat în mijlocul lunii septembrie că din cauză că în anul 2014 şi în anul 2015 guvernarea la acel moment nu a dedicat resurse și angajament suficient pentru a realiza strategia de reformă în justiţie, toate acţiunile fiind realizate cu întârziere, din motivele respective, banii planificați pentru acele perioade nu vor fi debursați”, a spus Cebotari.

1 COMENTARIU

  1. inca o bara pentru Maia si peledemeul din care a facut parte si cu care in alianta acuma
    si cred eu ca mai multe finantari a pierdut Moldova din cauza ministrilor verzi doar ca presa nu vorbeste despre acest fapt!

Comments are closed.