Un atac preventiv impotriva Phenianului? Da, dar NU ORICUM!

0
197

Pe fondul tensiunilor dintre Washington si Phenian, congressman american David Cicilline, a cerut presedintelui Camerei reprezentantilor, Paul Ryan, convocarea de urgenta a institutiei pentru a dezbate un proiect de lege ce interzice lansarea unui atac nuclear preventiv impotriva Coreii de Nord fara acordul prealabil al Congresului SUA, scrie incomemagazine.ro.

Printre altele, proiectul de lege a fost deja supus atentiei Camerei reprezentantilor in ianuarie anul curent, iar acum se afla in examinarea comisiei pentru afaceri externe. „Acest act normativ mentine dreptul presedintelui de a riposta imediat in cazul unui atac nuclear, va permite, totodata, slabirea starii de tensiune si evitarea unei confruntari nucleare”, a continuat Cicilline in scrisoarea trimisa lui Ryan si postata pe contul sau de Twitter.

Cicilline considera ca, prin declaratiile sale, Donald Trump nu face decat sa agraveze situatia din Peninsula coreeana, unde traiesc aproximativ 20.000 de americani, in timp ce „multe alte mii locuiesc in zona care ar putea fi loviute de rachetele balistice nord-coreene”.

„Este absolut crucial ca administratia Trump sa incerce toate caile diplomatice de reglementare a conflictului inainte de a recurge la forta. In schimb, presedintele Trump complica si mai mult o situatie care este deja foarte periculoasa”, a concluzionat oficialul american.

In acest context, autorităţile nord-coreene au anuntat ca proape 3,5 milioane de muncitori, membri de partid şi soldaţi s-au oferit să se alăture armatei nord-coreene pentru a se opune sancţiunilor ONU şi a lupta contra SUA.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.