Un blogger ATENŢIONEAZĂ misiunile diplomatice străine despre „ISPRĂVILE” unor instituţii media „proeuropene”

2
237

Bloggerul Eugen Luchianiuc publică o scrisoare deschisă către reprezentanții unor misiuni diplomatice din Moldova, pe care îi atenționează asupra unor ilegalități „în media ”proEuropeană”, finanţată din exterior.

„Dvs știți mai bine ca mine ce se întâmplă în Moldova dar, în același timp, încercați să acoperiți, mai ales financiar, toate lucrurile stranii care se întâmplă în media ”proEuropeană”. Știți mai bine ca mine câți bani ați investiți în toți acești ani în această ”medie” și” organizațiile de media”, scrie Eugen Luchianiuc

„De exemplu ”organizațiile de media”. Una dintre ele este Asociația Presei Independente. Vă place activitatea ei? Vă place în ce direcție merge și cum este condusă de circa 20 de ani, am impresia, de același om care nici jurnalist nu poate fi numit dar care, grație legăturilor cu fostul Prim-ministru Vlad Filat, a ajuns să prezinte și o emisiune la Moldova1, televiziune care independentă nu a fost niciodată”, notează bloggerul.

„Sau o instituție media, NewsMaker, care este susținută de Ambasada Statelor Unite, cel de la EED și NED. Vă place cum promovează transnistrenii? Vă place cum îi legalizează prin informație falsă despre ”vizita oficială” în Marea Britanie? Vă place cum nici măcar nu-și recunosc greșelile și se uită la toți de sus? Dle ambasador Pettit, cum vă pare, e o atitudine corectă a așa-numitei ”prese” față de colegul Dvs din Marea Britanie? Vă place că un oarecare soloviov, finanțat din banii voștri, este invitatul permanent al ”colegilor” din Ambasada rusiei?”, se întreabă Luchianiuc

„Sau, de exemplu, un proiect nou, sponsorizat intensiv de EED. Se lansează interesant, cu jurnaliști inclusiv independenți, dar care are în el și multe fosile rămase din fosta guvernare care, știți și singuri, doar a tocat banii europeni. De exemplu aceeași Angela Brașoveanu, cofondatoarea PLDM. Mai sunt acolo și autori din #pas și #da. Voi îi știți foarte bine. Mai bine ca mine. Și știți bine că finanțați infractorii de la Agora care știți bine cum au vândut unimedia”, mai scrie bloggerul citat.

„Cazuri mai sunt și Dvs sigur le știți bine. Nu vreau să cred că ați intrat în acest joc trist și v-au ademenit într-o joacă mai puțin cinstită. Deloc nu vreau să cred. Dar, vă asigur, în 2018 atunci când veți avea nevoie de ei, ei vă vor ”kidani”. Așa un cuvânt rusesc dar care definește cel mai bine starea de lucruri”, conchide Luchianiuc.

2 COMENTARII

  1. Se gandesc ca nu prea se urmareste presa din Moldova si pot sa puna orice fel de minciuni pe post, chiar sper sa urmeze sanctiuni.

Comments are closed.