Un fost ministru de Interne află astăzi dacă merge după gratii

0
50

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție de la Bucureşti urmează să se pronunțe marți, în primă instanță, în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro, scrie realitatea.net.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins și primit suma de 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Mladin, denunțător în dosar, cumpărase drepturile litigioase de la proprietarul de drept, Viorica Știrbulescu.

Procurorii susțin că suma de bani a fost pretinsă și primită de Cristian David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

În acest sens, David a luat legătura cu Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în această problemă, susține DNA.

În schimbul promisiunii de exercitare a influenței, Valeriu Roger Nițescu, în calitate de șef de cabinet al ministrului de Interne, a pretins și a primit de la aceeași persoană suma de 600.000 de euro, arată procurorii.