Un jurnalist constată o dinamică pozitivă în majoritatea sectoarelor economiei naționale

0
164

Datele statistice arată o dinamică pozitivă, care se atestă în majoritatea sectoarelor economiei naționale. Este una dintre concluziile la care a ajuns jurnalistul Victor Ursu, în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, scrie timpul.md.

Jurnalistul remarcă, între altele, că sunt înregistrate creșteri în sectorul agricol și industrial, determinate de evoluțiile pozitive ale producției vegetale, intensificarea industriei prelucrătoare, precum și de creșterea cererii interne și externe. În acelaşi timp, mai spune Victor Ursu, şi comerțul interior cu bunuri și servicii înregistrează o evoluție pozitivă.

O altă constatare a autorului emisiunii este că exporturile moldoveneşti şi-au menţinut tendinţa ascendentă înregistrată în anul trecut. Aceasta este susţinută preponderent de performanţa sectorului agricol, dar şi de o cerere majorată din partea UE.

Se observă o creștere constantă a consumului intern. În opinia lui Victor Ursu, acest lucru a fost determinat de majorarea fondului de remunerare a muncii, dar şi creşterea remiterilor populaţiei.