Un jurnalist este necruțător cu Maia Sandu și Andrei Năstase: Blocul ACUM cedează circumscripții fără luptă

0
93
Candidații pe circumscripíile uninominale ai binomului PAS-PPDA sunt slabi și neconvingători, iar asta denotă faptul că blocul condus de Maia Sandu și Andrei Năstase cedează clar în fața concurenților politici. Este opinia exprimată de jurnalistul Vitalie Călugăreanu, postată pe Facebook, scrie today.md.
”Nu vă supărați, ați auzit cumva cum își face campanie electorală candidatul ACUM Vladimir Scutari în circumscripția Briceni? L-a văzut cineva? Circumscripții cedate fără luptă!”, a scris Vitalie Călugăreanu.
Acest lucru a fost confirmat de către Iurie Cioclea, un locuitor din Briceni. ”Îți spun eu, chiar de la fața locului. Nu l-am cunoscut la față până duminica trecută, când, la întrarea în piața din Briceni, o pensionară împărțea pliante. Dreapta politică la Briceni, cum a zis Voronin, e nije plintusa”, a scris internautul.
Călugăreanu a fost susținut, în comentarii, și de alți jurnaliști care, de regulă, elogiază PAS-PPDA. ”Dar cel de Ialoveni?”, a întrebat Viorica Zaharia, de la Asociația Presei Independente.
Criticile lui Călugăreanu l-au iritat pe Vasile Năstase, fratele liderului PPDA. ”Concluzia e ca o sentință fără judecată”, a scris Năstase.
Și anterior Vitalie Călugăreanu a criticat public pregătirea slabă a candidaților promovați de Maia Sandu și Andrei Năstase.
”Eu pot înțelege când un candidat se bâlbâie când raspunde la o întrebare a moderatorului, dar când candidatul ACUM invitat la dezbateri știe că i se va cere să adreseze câte o întrebare oponenților din studio, iar el se chinuie două minute să adreseze o întrebare candidatului de la Șor, mai bine nu mai mergeți la dezbateri. Ori voi nu înțelegeți importanța dezbaterilor, ori aveți un staff electoral ca și intrebarea chinuită de candidatul trimis la TV”, a scris Călugăreanu, tot pe Facebook.