Un MOGUL de STÂNGA împotriva lui Trump: Candidat SURPRIZĂ la Casa Albă

0
112

Miliardarul Michael Bloomberg, de trei ori primar al New Yorkului, a declarat că se gândește la o candidatură la prezidențialele din 2020, scrie evz.ro.

Într-un interviu acordat New York Times, Michael Bloomberg, de 76 de ani, fondator și proprietar al societății de informații financiare care îi poartă numele, a recunoscut că analizează posibilitatea de a se prezenta la alegerile prezidențiale din 2020.

Pentru moment, „lucrez pentru alegerile din 6 noiembrie, apoi, mă voi decide”.

Dacă va candida, el exclude posibilitatea de a o face ca independent, recunoscând că numai ca reprezentant al unuia dintre cele două mari partide, Republican sau Democrat, poate câștiga.

„Este imposibil să concep că m-aș putea prezenta ca republican. În multe privințe, mă situez foarte departe de pozițiile acestui partid”, a declarat Bloomberg. „Ceea ce nu înseamnă că sunt în toate de acord cu Partidul Democrat, dar nu văd cum aș putea candida ca republica. Deci, dacă candidez, o voi face cu siguranță ca democrat.”

Michael Bloomberg a fost primar al New Yorkului în trei mandate consecutive, după ce a obținut o derogare de la limita de două mandate. De când Trump a devenit președinte, Bloomberg a devenit unul dintre cei mai acerbi critici ai acestuia.

Totuși, nimic nu arată că Bloomberg ar putea fi agreat de deocrați. Deși se află cu aceștia pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește schimbarea climatică sau controlul strict al armelor, miliardarul ar putea să dispacă numeroșilor democrați care fac parte din curentul pro-minorități și pro-feminist din partid.

De altfel, în interviul pentru New York Times, Bloomberg și-a exprimat îndoieli față de mișcarea #MeToo.