Un ofiţer de investigații din Chișinău, REȚINUT în timp ce acesta primea mită

0
439

Un ofiţer de investigații din cadrul Inspectoratului de poliție Râşcani al Direcției de poliție a municipiului Chişinău a fost reţinut în timp ce acesta primea mită de la un bărbat.

Potrivit informației, polițistul ar fi extorcat 350 de euro pentru absolvirea acestuia de la răspunderea penală pentru o pretinsă faptă de cultivare ilegală a plantelor ce conțin substanțe narcotice, scrie publika.md.

Ulterior, suspectul a fost escortat la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiat în calitate de bănuit, după care a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe cazul dat, Secția urmărire penală a Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI a inițiat un dosar penal pentru corupere pasivă.

Pentru o astfel de infracțiune, codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu aplicarea unei amenzi de până la 160.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.