Un PROIECT IMPORTANT, care vizează Moldova, va fi dezbătut în Parlamentul European

5
77

Moldova este tot mai aproape să obţină perspectiva de aderare la Uniunea Europeană, alături de Ucraina şi Georgia.

Potrivit „Europa Liberă”, proiectul unei declaraţii în acest sens va fi dezbătut mâine în cadrul Comisiei de politică externă a Parlamentului European, scrie publika.md.

Documentul va fi pus în discuţii şi la Summit-ul din această toamnă al Parteneriatului Estic.

Proiectul prevede mărirea posibilităţii de împrumut de la Banca Europeană de Investiții şi înfiinţarea unor fonduri destinate domeniului public și privat, și creșterea capacității de atragere a ajutoarelor străine.

De asemenea, în contextul conflictelor teritoriale existente în Moldova, Georgia şi Ucraina, în document este menţionată necesitatea restabilirii suveranităţii depline a celor trei state.

 

5 COMENTARII

  1. Se vede că Lupu vorbea serios de depunerea cererii de aderare la UE în anul 2019!
    Dacă lucrurile vor continua în așa mod, avem toate șansele dar..

  2. Daca mai bagam si in constituitie faptul ca Moldova are directie strict pro-europeana, in genere o sa fim mai increzuti

  3. Nu te grabi cu cererea de aderare la UE. Mai sunt conditii care trebuie de indeplinit, da sunt careva realizari dar mai sunt probleme care no sa permita aderarea.

  4. În curând deci, oricum ne atingem țelul! Datorită desigur guvernării proeuropene, că doar n-o să-i mulțumim lacheului lui Putin, ce se consideră președinte de țară?

Comments are closed.