Un sat întreg a fost revendicat! Sătenii se tem că ar putea fi expulzaţi

0
91

Urmaşii unui fost proprietar de terenuri din Bihor cer retrocedarea unui sat întreg. Au fost refuzaţi în Comisia locală a aplicare a Legii fondului Funciar şi de cea de la judeţ. Moştenitorii îşi cer acum drepturile în instanţă, scrie realitatea.net.

Când s-a aflat că întrg satul Sacalasău-Nou este revendicat, localnicii au intrat în panică. Oameni se tem că îşi vor pierde moştenirea primită de la bătrânii lor, stabiliţi acolo în urmă cu mai bine de 100 de ani. Au scos toţi din arhive documente istorice prin care să îşi dovedească dreptul de proprietate.

In acel sat locuiesc etnici slovaci ai căror strămoşi s-au aşezat acolo la începutul secolului trecut. Pe de altă parte, alţi 13 moştenitori ai familiei Bartoş, fostă proprietară a pământurilor, cer în instanţă să le fie retrocedată proprietatea strămoşului lor.

I-au chemat la judecată pe săteni, dar şi comisiile locală şi judeţeană responsabile de aplicare a Legii Fondului Funciar, potrivit Stiri.TVR.ro. Următorul termen de judecată va fi la începutul lunii octombrie.