VALURI LA TIRASPOL: Administrația separatistă s-a angajat să-i asigure lui Putin victoria la alegerile din 18 martie

0
342

Așa-zisul Soviet Suprem din Transnistria va organiza la Tiraspol, pe 12-13 martie, în ajunul alegerilor prezidențiale din Rusia, un forum „Viitorul împreună cu Rusia”, pentru a-i mobiliza pe locuitorii regiunii separatiste care dețin cetățenia rusă să voteze pentru Vladimir Putin.

Organizatorii intenționează să-i alinieze pe participanții la această întrunire într-o inscripție vie – „Putin este președintele nostru”, în principala piață a orașului Tiraspol, pe care să o filmeze cu o dronă, relatează publicația rusă Kommersant, citată de Radio Chişinău.

Potrivit sursei citate, pentru a asigura o maximă prezență la transnistrenilor la alegerile prezidențiale din Rusia a fost implicată întreaga administrație separatistă, iar la cele 24 de secții de votare care vor fi deschise pe 18 martie regiune vor fi repartizate 192 de mii de buletine vot.

Autoritățile nerecunoscute s-au angajat să asigure transport tuturor celor care vor dori să voteze și, pe lângă aceasta, în toate localitățile din stânga Nistrului vor fi lipite 60 de mii de anunțuri cu adresele și numerele de telefon ale secțiilor de votare, spune șefa comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodețkaia.

Potrivit acesteia, în Transnistria ar locui 220 de mii de persoane care dețin cetățenia rusă, inclusiv minori. La alegerile din Rusia din 2012 ar fi votat peste 50 de mii de transnistreni, iar la cele din 2016 – peste 56 de mii de oameni.

Posibilitatea de a vota le va fi oferită tuturor, a declarat ea.