Varșovia: Prezența lui Putin la marcarea începerii celui de-al doilea război mondial este nedorită

0
98

În acest an, în Polonia vor avea loc evenimente dedicate marcării a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Participarea la evenimente, așa cum era de așteptat, a fost anunțată de o serie de lideri din diferite țări, scrie paginaderusia.ro.

Prezența președintelui rus Vladimir Putin ar fi însă nepotrivită, nelalocul său, a declarat vicepremierul polonez Jacek Sasin, vorbind despre probabilitatea vizitei liderului rus la evenimente.

Sasin explică că președintele rus este „liderul unei țări care utilizează agresiuni armate împotriva vecinilor săi”. „Și cred că ar fi nepotrivit să marcăm începerea agresiunii armate împotriva Poloniei cu participarea unui lider care practică aceleași metode împotriva vecinilor săi”, a declarat vicepremierul polonez, citat de Polskie Radio.

El a adăugat că a fost confirmată prezența la evenimente a președintelui american Donald Trump. În plus, Varșovia se bazează pe sosirea cancelarului german Angela Merkel. „Am trimis invitații unui număr mare de lideri, așa că ne așteptăm și suntem convinși că acesta va fi un eveniment global”, a declarat vicepremierul.