Veste bună și pentru Moldova: Profitul Transgaz a crescut SPECTACULOS în primele nouă luni ale anului

0
226

Transportatorul național de gaze Transgaz, care dorește să investească în sistemul enegretic din Republica Moldova, a raportat în perioada ianuarie – septembrie un profit net de 433.5 milioane de lei. Astfel, profitul este mai mare cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, de 358.46 milioane de lei, scrie realitatea.net.

Veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 au cresc cu 5% faţă de realizările din ianuarie-septembrie 2016, la 1,3 miliarde lei, scrie Adevărul.

Totodată, cantitatea de gaze tranposetată a crescut cu 14%, la 9.21 milioane de metri cubi.

La 30 septembrie, volumul creanţelor restante a fost de 306,9 milioane lei, cu 56,49 milioane lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când se ridica la 250,41 milioane lei. La sfârşitul lunii septembrie, societatea nu înregistrează plăţi restante.

Transgaz a vărsat la bugetul de stat, la finalul primelor nouă luni, suma de 536,7 milioane lei (TVA, redevenţa petrolieră, impozit pe profit, impozit pe monopolul natural, impozit pe venituri din salarii).

De asemenea, Transgaz a achitat bugetelor locale, fondurilor speciale şi asigurărilor sociale suma de 102,18 milioane lei.