Vestea care a picat ca un trăsnet! Ne mor marii artişti!

0
207

Lumea filmului este din nou în doliu, după ce o actriţă celebră s-a stins din viaţă. Este vorba despre Anne Wiazemsky, care a decedat joi, la vârsta de 70 de ani, răpusă de cancer, au declarat surse apropiate familiei, informează AFP, potrivit Agerpres şi wowbiz.ro.

„Anne a decedat în această dimineaţă. Era foarte bolnavă”, a anunţat fratele său, Pierre pentru AFP. Moartea sa a fost confirmată de reprezentanţii editurii Gallimard.

Bolnavă de cancer, prozatoarea era internată de o lună într-un spital parizian.

Şi-a făcut debutul în cinema la vârsta de 20 de ani, în filmul „Au Hasard Balthazar”, în regia lui Robert Bresson. Un an mai târziu s-a căsătorit cu regizorul Jean-Luc Godard, părintele Noului Val Francez, căruia i-a fost soţie timp de 17 ani.

Anne Wiazemsky a participat, în luna mai, la cea mai recentă ediţie a Festivalului de la Cannes, cu ocazia prezentării filmului „Redoutable” în regia lui Michel Hazanavicius, care are la bază un scenariu inspirat din cartea acesteia, „Un an apres”.

A jucat în mai multe filme regizate de Godard, printre care „La Chinoise” (1967), dar şi în „Teorema” (1968) lui Pier Paolo Pasolini.

Cele mai multe dintre romanele sale sunt de inspiraţie autobiografică. A primit în 1998 Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze pentru „Une poignée de gens”, o carte despre originile sale ruseşti.

Ultimul roman al său, „Un saint homme”, a apărut la începutul acestui an.