VEȘTI BUNE: Exporturile de mărfuri din Moldova, în creştere

0
113

Exporturile de mărfuri şi produse au crescut, în perioada ianuarie-iulie a acestui an, cu aproximativ 14 la sută, în comparaţie cu perioada similară din 2016.

Valoarea produselor livrate a ajuns la peste 1,2 miliarde de dolari, iar aproape 65 la sută din volumul mărfurilor au fost comercializate în Uniunea Europenă, scrie publika.md.

Cel mai mult, de 1,7 ori, a crescut exportul de echipamente de telecomunicaţii şi cele pentru producerea şi înregistrarea sunetului. De 1,6 ori s-a majorat volumul de carne livrată în străinătate. Tot cu atât a crescut şi exportul de îngrăşăminte naturale şi produse chimice. Şi importurile au crescut cu peste 18 la sută şi a ajuns la aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

Cel mai mult, de 156 de ori, a crescut importul de energie electrică. Acest lucru s-a întâmplat, după ce în primăvara acestui an a fost semnat un contract de furnizare a curentului din Ucraina.

De asemenea, în primele şapte luni ale acestui an s-au majorat şi exporturile de echipamente turistice, de cărbuni şi maşini pentru prelucrarea metalelor.