VEȘTI BUNE: Guvernul României a decis acordarea Republicii Moldova a 50 de milioane de euro, a doua tranșă din împrumut

3
312

Guvernul României a aprobat joi, 16 februarie, acordarea celei de-a doua tranșe din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro destinat Republicii Moldova.

În informația de presă de pe site-ul oficial al Guvernului român,citat de Radio Chișinău, se precizează că hotărârea privind acordarea tranșei în valoare de 50 de milioane de euro a fost luată în baza schimbului de scrisori din luna ianuarie a.c. dintre cele două țări la nivel de ministere.

Amintim că acum o lună, Ministerul de Finanțe din Republica Moldova a solicitat ca tranșa respectivă să fie eliberată până la sfârșitul lunii februarie (27 februarie 2017).

Acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova, în sumă de până la 150 de milioane de euro, a fost semnat la Chișinău în data de 7 octombrie 2015. România a acordat Republicii Moldova prima tranșă de 60 milioane de euro din împrumut în august anul trecut (24 august 2016).

 

3 COMENTARII

  1. Vesti bune, in schimb la repsponsabilitatea care si a asumato actula guvernare. Un partener ca Romania nu poate aloca acesti bani , fara a gasi seriozitatea si scopurile unei guvernari ce are plan, si multe scopuri de a crea conditii cit mai europene pentru o Moldova spre integrare UE!

    • Efectele Acordului cu FMI nu se lasă mult-așteptat!
      Partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova revin în forță.

Comments are closed.