Vești despre Michael Schumacher. Anunțul care face înconjurul lumii

0
190

Michael Schumacher, multiplu campion în Fomula 1, a suferit în decembrie 2013 un grav accident la schi, având leziuni severe asupra craniului, scrie libertatea.ro.

De atunci a suportat mai multe operaţii, a fost în comă indusă, internat în mai multe clinici, iar acum se află acasă, sub supravegherea unor specialişti.

Domiciliul său a fost transformat într-un adevărat spital şi pentru a acoperi costurile, familia a vândut multe dintre bunurile de valoare.

S-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru recuperarea lui Schumacher, iar informaţiile privind starea sa de sănătate sunt extrem de reduse.

Apropiaţii fostului mare pilot au preferat să păstreze discreţia, dar un specialist neurolog a oferit acum veşti optimiste.

”Conform unui studiu realizat în Suedia, între 30 şi 40 la sută dintre pacienţi şi-au recăpătat cunoştinţa după patru ani. Mulţi revin la viaţă, îşi văd copiii şi nepoţi cum cresc, îşi fac planuri, văd ce se mai întâmplă în familia lor sau în cercul de prieteni”, a spus profesorul Mark Obermann, citat de Mediafax.

Profesorul Mark Obermann este directorul centrului de neurologie Asklepios, instituţie aflată în Germania.