Viceprimierul Dmitri Kozak a fost desemnat de catre Vladimir Putin în calitate de reprezentant special pentru relațiile cu R.Moldova

0
146

Viceprimierul rus Dmitri Kozak  a fost desemnat de catre Vladimir Putin în calitate de reprezentant special „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova”.
Prin acelasi Decret, au fost abrogate Decretele din 2012 privind numirea lui Rogozin Dimitrii,  drept reprezentant special pentru regiunea transnistreană.

Dmitri Kozak cunoaste bine tematica moldoveneasca, in 2003 impreuna cu reprezentanti a lui Voronin si Smirnov a elaborat asa zisul ‘memorandum privind soluționarea diferendului transnistrean”.
Memorandumul a fost publicat in 2003 in presa si a trezit ample proteste la Chisinau, impotriva federalizarii si legalizarii prezentei miltare ruse.

Conform unor surse, Vladimir Voronin a refuzat în ultima clipă să semneze documentul, dupa o convorbire avuta cu Javier Solana, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și de Securitate.

http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001201807120025