Vlad Filat, condamnat pentru CORUPŢIE, apelează la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului

3
260

Vlad Filat s-a plâns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Fostul premier liberal-democrat este nemulţumit pe faptul că i-ar fi fost prejudiciată imaginea publică, întrucât a fost purtat pe holurile judecătoriei încătuşat şi însoţit de un număr mare de mascaţi.

Totodată, Filat consideră că hotărârea de condamnare emisă de magistraţii din Moldova este ilegală. Anunţul despre decizia fostului premier a fost făcut de avocatul acestuia, Igor Popa, pe o reţea de socializare.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat anul trecut la nouă ani de puşcărie într-o închisoare de tip închis, iar acum își ispășește pedeapsa în penitenciarul nr. 13 din Capitală. Judecătorii au mai decis să-i fie sechestrate bunurile dobândite ilegal, printre care maşini, case de lux, terenuri din centrul Chişinăului, dar şi acţiuni la companiile „Kapital Invest” şi „Ipteh”.

Valoarea acestora se ridică la aproape un miliard de lei. Totodată, i-a fost retras „Ordinul Republicii”. De asemenea, el a fost obligat să achite o amendă de 60 de mii de lei şi i s-a interzis să ocupe funcţii publice timp de cinci ani.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional Anticorupţie. Asta după ce deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general, pentru a fi cercetat într-un dosar penal pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Totul a pornit de la autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, care l-a pârât pe Filat că ar fi extorcat de la el bani, bunuri şi servicii în sumă de sute de milioane de dolari.   Fostul președinte al PLDM a fost încătuşat la scurt timp după ce deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară.  Procurorii au efectuat percheziţii la sediul Partidului Liberal Democrat, la una din casele sale, dar şi la domiciliul părinţilor lui Vlad Filat unde au găsit documente care ar avea legătură cu fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Ofiţerii au mai găsit note informative referitoare la urmărirea unor persoane, inclusiv politicieni. Unele acte aveau parafa „secret”. Anchetatorii au mai descoperit în locuinţă carduri bancare, stick-uri de memorie şi ceasuri de lux, care valorează sute de mii de lei.

Via publika.md

3 COMENTARII

  1. Si lasa-l sa apeleze, sunt aproape sigur ca nu o sa castige nimic, doar o sa ne strice imaginea peste hotare.

Comments are closed.