VLAD PLAHOTNIUC: Guvernarea din Republica Moldova este gata de un dialog politic cu toate forțele reformatoare pentru menținerea cursului de integrare europeană

2
205

Guvernarea din Republica Moldova este gata de un dialog politic cu toate forțele reformatoare pentru menținerea cursului de integrare europeană. Acest lucru a fost anunțat de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un editorial pentru neweurope.eu.

”Recenta reuniune a Consiliului de asociere UE-Moldova, din 3 mai, reprezintă atât o oportunitate de evaluare corectă a realizărilor pe care le-am făcut, cât și un punct de pornire pentru un dialog politic incluziv între toți politicienii reformatori, cu participarea partenerilor europeni”, a scris Plahotniuc.

Liderului PDM a făcut o trecere în revistă a realizărilor guvernării din ultimii doi.

”Ghidați de angajamentele noastre europene și cu ajutorul UE, ne-am descurcat bine: creșterea economică este robustă, noile reforme structurale produc rezultate încurajatoare, veniturile și standardele de viață au crescut și majoritatea cetățenilor susțin o mai mare integrare europeană. Din perspectiva alegerilor parlamentare din acest an, provocarea constă în faptul cum să consolidăm această viziune europeană pentru viitor și să facem angajamentele noastre ireversibile”, a precizat Plahotniuc.

Președintele democraților s-a referit și la provocările care stau în fața autorităților.

”La sfârșitul anului, moldovenii își vor alege Parlamentul pentru următorii patru ani. Pentru o țară care istoric și politic este prinsă între Rusia și Europa, în multe privințe alegerile viitoare vor fi un referendum asupra Europei. Deși este în creștere, majoritatea pro-europeană este încă firavă, iar activiștii vocali pro-est sunt susținuți puternic de un aparat de propagandă străină care și-a lăsat amprenta asupra mai multor democrații în ultimii ani”, atenționează liderul PDM.

Acesta a mai scris că actuala majoritate parlamentară este gata să facă în curând un prim pas simbolic și să consfințească integrarea europeană în Constituție, ca obiectiv cheie al țării. ”Suntem convinși că integrarea europeană este singurul proiect care poate reuni atât populația, cât și partidele reformiste, iar speranța noastră pentru lunile următoare este crearea unei platforme politice care să înlăture orice îndoială cu privire la continuitatea bunei activități din ultimii doi ani”, a scris Plahotniuc.

Sursa: timpul.md

2 COMENTARII

  1. Moldova are șanse să piardă MOldova în fața rușilor. Desigur dacă Maia și Năstase vor face efort comun și vor merge spre UE, dar nu vo face partizanat politic cu Dodon și Usatîi.

  2. Liderul PDM nu prima indeamna la crearea unei platforme comune de lucru pentru cursul de integrare si nu doar, Dar cu parere de rau cei din opozitie nu prima data refuza si din contra ponegresc numele acestuia, deja e penibil de evident cine si de ce se preocupa.

Comments are closed.