Vlad Plahotniuc: PDM a găsit modalitatea de majorare a salariilor și pentru angajații medicali plătiți din CNAM

2
116

Partidul Democrat din Moldova a găsit soluțiile ca să fie majorate salariile și pentru medicii plătiți prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și nu de la bugetul de stat. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat marți, la briefingul săptămânal că și acești specialiști își vor primi în ianuarie salariile majorate, scrie hotnews.md.

”Am găsit soluțiile ca și aceștia, peste 41 de mii de medici și personal medical sa beneficieze de creșterea salariilor. Vorbim despre o majorare cu 20 la sută a salariilor pentru medici și cu 10 la sută a salariilor pentru personalul medical”, a precizat liderul PDM.

Acesta a amintit că, în cadrul reformei salarizării, în jur de 200 de mii de bugetari vor primi lefuri mai mari, de la 1 decembrie. Potrivit lui Plahotniuc, majorările salariale sunt posibile ca urmare a creșterii economice solide din ultimii ani, care va continua și pe viitor. Acest lucru va permite nu doar creșterea anuală a veniturilor angajaților, dar și a pensiilor.

2 COMENTARII

  1. Maia Sandu asa si nu stie de unde se iau banii? sau a intrbat deja de fostii colegi din PLDM de unde cujm si cat furau?

Comments are closed.