Vladimir Putin și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2018

0
174
(FILES) This file photo taken on November 29, 2017 shows Russian President Vladimir Putin gives a speech at the 3rd Railway Congress in Moscow. Russian President Vladimir Putin on December 6, 2017 said he would seek a new six-year term in the country's March elections in a move that would extend his rule to 2024. "I will offer my candidacy for the post of president of the Russian Federation," he said at the GAZ factory in Nizhny Novgorod, surrounded by workers. / AFP PHOTO / POOL / Yuri KADOBNOV

Lui Vladimir Putin îi place să se afle în fruntea Federației Ruse, chiar dacă este lider de peste zeve ani. El a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2018 și are toate șansele să câștige din nou, scre click.ro.

Vladimir Putin se află la putere încă din 2000, atât în calitate de președinte (trei mandate), cât și ca prim-ministru. Dacă va fi reales, va sta la conducerea Rusiei până în 2024.

„Îmi voi înainta candidatura pentru funcția de președinte al Federației Ruse”, a declarat Putin, într-un discurs susținut în fața muncitorilor unei fabrici din orașul Nijni Novgorod, conform BBC.

Printre contracandidații săi se află și Ksenia Sobceak, care este fiica lui Anatoli Sobceak, fostul primar al Sankt Petersburgului (1991-1996). De familia acesteia, pe Putin îl leagă mai multe amintiri. A spus cândva despre Anatoli că a fost unul dintre mentorii săi, iar în perioada când a fost primar în Sankt Petersburg, Putin era viceprimar. Anatoli a părăsit Rusia prin 1996, pentru că fusese urmărit penal.

Când s-a întors în țară, în 1999, Putin devenise deja premier. Anatoli a murit un an mai târziu, trezind la acea vreme suspiciunea că ar fi fost otrăvit.