„Vremea forței a venit”. Cele mai dure amenințări ale lui Trump pentru Coreea de Nord

0
65

Președintele american Donald Trump a adresat miercuri la Seul un avertisment „dictaturii crude” de la Phenian, îndemnând-o să nu „subestimeze” niciodată determinarea Statelor Unite și a aliaților acestora, relatează realitatea.net.

„Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord”, a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naționale sud-coreene.

„Nu puteți sprijini, nu puteți aproviziona, nu puteți accepta”, a adăugat el, citând China și Rusia, doi aliați tradiționali ai Phenianului.

„Nu ne subestimați, nu ne puneți la încercare”, a mai spus președintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în fața parlamentului de la Seul. „Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună și libertatea noastră sfântă”, a subliniat Donald Trump.

„Vremea forței a venit”, a mai spus liderul administrației de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reținut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marți prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situației din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, și a testat mai multe rachete susceptibile potențial să atingă teritoriul american.

„Nu vom lăsa ca orașele americane să fie amenințate cu distrugerea”, a avertizat el miercuri, potrivit Agerpres.

„Departe de a garanta egalitatea cetățenilor săi, această dictatură crudă îi măsoară, îi notează și îi clasifică în funcție de criterii arbitrare legate de fidelitatea lor față de stat”, a mai spus președintele american.

„Armele pe care le dobândiți nu vă întăresc securitatea”, a declarat Donald Trump în ceea ce a prezentat ca un mesaj direct liderului nord-coreean, Kim Jong-Un. „Ele expun regimul vostru unui mare pericol”, a continuat el.

„În pofida tuturor crimelor pe care le-ați comis împotriva lui Dumnezeu și a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun”, a adăugat președintele american.

Donald Trump a afirmat marți că s-au înregistrat „multe progrese” în dosarul nuclear nord-coreean, fără să ofere precizări. El a mai spus că omologul său chinez, Xi Jinping — pe care urmează să îl întâlnească miercuri în țara sa—, „a fost într-adevăr foarte, foarte util”.