Ziarul de Gardă: Andrei Năstase indică zero venituri în 2017, dar are 11 imobile și patru terenuri

2
247
epa05133219 Andrei Nastase, the head of platform 'Demnitate si Adevar' (lit. Dignity and Truth) takes part in a discussion at the civic forum, in Chisinau, Moldova, 29 January 2016. Moldova saw ongoing protests against the new government, calling for a snap election. The heads of politics platform 'Demnitate si Adevar' (lit. Dignity and Truth), socialists and the 'Our Party' party, invited the President of Moldova's parliament Andrian Candu, to an open discussion, to resolve the political crisis, and started consultation at an public forum with representatives of civil society. EPA/DUMITRU DORU
Andrei Năstase, candidatul comun al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar general al municipiului Chișinău declară că în 2017 nu a obținut nici un venit din activitatea profesională. În schimb, Năstase a obținut 35 de mii de euro din vânzarea unui automobil, iar soția și copiii acestuia, care locuiesc în Germania, au adunat, în 2017, alte 77 de mii de euro. Andrei Năstase locuiește într-o casă din orașul Codru, municipiul Chișinău, care, oficial, aparține mamei sale pensionare. Radiografia veniturilor și averii familiei Năstase a fost făcută de Ziarul de Gardă, citat de evenimentul.md.
Publicația scrie despre casa de lux a lui Năstase că, potrivit datelor cadastrale, imobilul valorează 2,23 milioane de lei și are o suprafață de 156 de m.p., fiind dată în exploatare în 2014. Casa este înregistrată pe numele mamei sale, Anna, de 79 de ani, care locuiește în satul său de baștină, Mândrești, Telenești. În declarația cu privire la venituri și proprietate mai sunt incluse 10 construcții la categoria ”case de locuit”. Soții Năstase mai dețin două terenuri pentru construcții în Bubuieci, municipiul Chișinău. De asemenea, Năstase are în proprietate un apartament în sectorul Botanica al Capitalei și două terenuri extravilane la Durlești, Chișinău.
Conform rapoartelor privind veniturile și cheltuielile din campania electorală, până la 11 mai, în fondul electoral al PPDA au fost declarate 292,5 mii de lei. Cei mai mulți bani au fost donați de către șeful de campanie al lui Năstase, Alexandru Machedon, proprietarul companiei de telecomunicații Starnet – 250 de mii de lei. Arina Spătaru, candidatul PPDA de la Bălți, a donat 35 de mii de lei. Ziarul de Gardă precizează că liderul formațiunii, Andrei Năstase, nu a contribuit financiar la campania sa electorală.

2 COMENTARII

  1. nu difera cu nimic cu multi alti politicieni si functionari care ne-au furat ani de zile!!! la gunoi Nastase!

  2. Primeste bani de la Topa, apoi ii spala pe numele mamei sale, iar sarmana nici nu stie despre asta

Comments are closed.