Contestatia formulata de partidul „Impreuna pentru Moldova” a fost respinsa de BEC

197

Biroul Electoral Central a respins, in sedinta de duminica, contestatia formulata de partidul Impreuna pentru Moldova la decizia referitoare la inregistrarea siglei. De asemenea, au fost respinse cererile de inregistrare a semnelor electorale depuse de Miscarea Patriotilor Romani, Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc si Alianta electorala Romania Socialista.

BEC reunit, duminca, a luat in discutie contestatia formulata de partidul Impreuna pentru Moldova la decizia de respingere a inregistrarii.

BEC a respins contstatia ca fiind neintemeiata, avand in vedere ca Legea 115/ 2015 nu prevede o cale de atac impotriva hotararilor referitoare la respingerea cererilor de inregistrare a semnelor electorale.

De asemenea, prin decizii anterioare, BEC a respins inregistrarea semnelor electorale ale Miscarii Patriotilor Romani, Partidului Pentru Odorheiu Secuiesc si Aliantei electorala Romania Socialista.

In ceea ce priveste Miscarea Patriotilor Romani, BEC precizeaza ca nu face parte dintr-o categorie prevazuta de Legea 115/ 2015 pentru care se poate face inregistrarea semnelor electorale.

Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc nu apare in Registruol partidelor, neexistand o hotarare definitiva de inregistrare a formatiui politice, iar Alianta electorala Romania Socialista a propus ca sigla un insemn national.
https://ziare.com/alegeri/bec/bec-respinge-contestatia-formulata-de-partidul-impreuna-pentru-moldova-privind-inregistrarea-siglei-alte-trei-cereri-similare-respinse-1624293