PAVEL FILIP: În Republica Moldova există un singur Guvern desemnat după prevederile Constituției

1365

În R. Moldova există un singur Guvern desemnat după prevederile Constituției, spune premierul Pavel Filip. Potrivit lui, ceea ce fac unele forțe politice este o încercare de preluare ilegală a structurilor de stat. În aceste condiții putem să ne trezim în fiecare zi cu câte un nou guvern autodeclarat, scfie moldova24.info.

„E o declaratie de ură, s-a vrut să se calce pe linie roşie”, a spus premierul Filip.

Premieriul s-a arătat mirat de „miopia” unor parteneri externi, care închid ochii la acțiunile ilegale ale Partidului Socialiștilor și Blocului ACUM.

„Este foarte stranie această poziţie a unor parteneri externi când închid ochii. Ceea ce se întâmplă este trădare de țară, iar președintele Dodon nu mai este compatibil cu funcția pe care o deține în condițiile în care el acționează la ordinele altui stat”.

Premierul este încrezător că instituțiile de drept internaționale, inclusiv Comisia de la Veneția, vor da o apreciere corectă a ceea ce se întâmplă în R. Moldova.

Pavel Filip a explicat și de ce Partidul Democrat nu convine Federației Ruse: „Suntem o formațiune puternică ce nu poate fi influențată din exterior”.