SCANDALOS! Tiraspolul a instalat ilegal un post vamal mobil și a extins „competențele” așa-numiților grăniceri

780

Tiraspolul a instalat ilegal un post vamal mobil și a extins „competențele” așa-numiților grăniceri, notează Radio Chişinău.

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au întrunit, la 23 ianuarie, în orașul Tighina, pentru a discuta și a găsi soluții la cele mai stringente probleme identificate în cadrul operațiunii de pacificare. Astfel, reprezentanții Tiraspolului s-au opus includerii pe agenda de discuții a deciziei regimului separatist din stânga Nistrului privind extinderea „competențelor” așa-numitor grpniceri.

„În cadrul examinării raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioada 15-21 ianuarie curent, s-a constatat că acesta nu reflectă date despre instalarea ilegală de către Tiraspol a unui post vamal mobil la 20 ianuarie pe traseul dintre satele Roghi și Molovata Nouă. Delegația Republicii Moldova califică aceste acțiuni drept încălcare a Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992 și impediment în libera circulație a cetățenilor și a bunurilor”, se arată, într-un comunicat, al CUC.

Prin urmare, potrivit reprezentanților Chișinăului, după discuții lungi și dure, părțile nu au atins consensul pe problema dată, motiv pentru care examinarea subiectului a fost amânată și va fi continuată la ședința din săptămâna ce urmează.